پلکسی گلاس
از گذشتههای دور ، از شیشه برای ساخت قسمتهایی که نیاز به ورود نور دارن استفاده میشده. به ویژه در قرن اخیر موارد کاربرد اجسام شفاف در ساختمونسازی افزایش پیدا کرده. با این وجود ، شیشهها گاه مشکل ساز میشن. مهمترین ایرادی که به شیشه ها وارد هست ، ایمنی ضعیف اوناست. طلق اکریلیکی نوعی طلق ، با جنس پلاستیکی هست که ظاهری شیشهای داره. در عوض بر خلاف شیشه ، ورق اکریلیک متریالی ایمن محسوب میشه. پلکسی گلاس علاوه بر ایمنی بهتر ، تحمل بسیار خوبی نسبت به وزن و بار از خود نشون میده.
ورق های پلکسی با نام طلق و شیشه اکریلیک نیز شناخته میشه. نام علمی این ورقها ، متیل متاکریلات هست. پلکسی گلاس در دو نوع شفاف و مات تولید و عرضه میشه. هر کدوم از مدل های شفاف و مات نیز در دو نوع بیرنگ و رنگی تولید میشه. طلق های اکریلیکی شفاف از نظر انتقال نور عالی هستن و نور خورشید رو به خوبی وارد ساختمون میکنن.
استحکام بالا ، یکی از مهمترین برتریهای طلق اکریلیک در مقایسه با شیشه هست. طلق اکریلیک در مقابل ضربه 20 برابر نسبت به شیشه بهتر مقاومت میکنه. همچنین ورق های اکریلیک نسبت به شیشه انعطاف پذیرترن. طلق اکریلیک در برابر حرارت بالا و هوای سرد نیز تا حدودی مقاوم هست. تمام ویژگیهای ذکر شده ، نشون میده که پلکسی گلاس جایگزینی بسیار مناسبی برای شیشه هست.
جهت ارتباط مستقیم با مشاوران مجموعه فرکو لطفا روی کادر آبی رنگ کلیک کنین .
آنچه در این مطلب میخونین
- پلکسی گلاس به چند دسته تقسیم میشه
- رنگ بندی ورقهای پلکسی گلاس
- پلکسی گلاس شیشه ای شفاف
- ورق اکریلیک در برابر اشعه یو وی
- طلق های اکریلیک برای عایقبندی
- ورق های پلکسی گلاس شخصی ساز
- انواع طرح پلکسی گلاس
- تولید پلکسی گلاس
- بررسی ویژگی های پلکسی گلاس
- استفاده از پلکسی گلاس برای ساخت دیوار
- پلکسی گلاس رفلکس یا بازتابدهنده
- قیمت ورق پلکسی گلاس
- بستر های ارتباطی با مجموعه فرکو
پلکسی گلاس به چند دسته تقسیم میشه
ورق های پلکسی گلاس علاوه بر تنوع ساخت ، از نظر ظاهری نیز متنوع هستن. انواع ورق اکریلیکی برای کاربردهای مختلف ساخته میشه. بیشتر ورق های پلکسی گلاس برای کاربردهای ساختمانی ساخته میشن. اما کاربرد پلکسی گلاس محدود به ساخت پنجره و سقف و دیوار نیست. از موارد جالب کاربرد پلکسی گلاس میتوان به استفاده از اون برای ساخت پنجره هواپیما و زیردریایی اشاره کرد! در چنین قسمتهایی از پلکسی گلاس نشکن استفاده میکنن که در قسمتهای آتی به معرفی اون میپردازیم. از جمله انواع ورق اکریلیکی میتوان به این موارد اشاره کرد:
- پلکسی های رنگی
- پلکسی گلاس شفاف
- پلکسی ترنسپرنت(طلق رنگی شفاف)
- طلق های پلکسی آینه ای
- طلق های پلکسی ضدخش
- طلق های پلکسی هوشمند
- پلکسی زنبوری
- طلق پلکسی ضد اشعه یو وی
- طلق پلکسی دوجداره
- طلق پلکسی مات
رنگ بندی ورقهای پلکسی گلاس
طلق اکریلیک در رنگهای جذاب و محبوب تولید و عرضه میشه. تنوع رنگی گسترده این نوع طلق ، به مشتری این امکان رو میده که رنگ طلق متناسب با دکوراسیون خود رو بدون محدودیت انتخاب کنن. پلکسی گلاس رنگی در ساختمونهای مسکونی ، تجاری ، اداری و ورزشی استفاده میشه. میزان انتقال نور در ورق های پلکسی با توجه به رنگ متغیر هست. رنگهای روشن نور بیشتری منتقل میکنن و رنگهای تیره حالت ماتی بیشتری دارن. پلکسی رنگی به جز پوششهای خارجی در داخل ساختمان نیز قابل استفاده هستن. این طلقها گزینه مناسبی برای تزیین ساختمون هستن. همچنین در کاربردهای مهمی نیز میتونن مورد استفاده قرار بگیرن.
طلق اکریلیک رنگی به ویژه گزینهای عالی ، برای ساخت نمای ساختمان هست. استفاده از نماهای طلقی در سالیان اخیر در بین معماران محبوبیت یافته.
یکی از دلایل انتخاب طلق برای ساخت نما ، زیبایی اونه طلق اکریلیک رنگی نیز از جمله زیباترین انواع طلق هست که در طرح های شفاف و کدر تولید میشه. توجه داشته باشین که رنگ های پلکسی عمق مناسبی دارن. به این معنی که رنگ های بسیار طبیعی و واقعی هستن.
پلکسی گلاس شیشه ای شفاف
پلکسی گلاس شفاف یا طلق شفاف دسته ای از طلقهای پلکسی هستن که شفافیت و انتقال نور حداکثری دارن. میزان شفافیت این نوع طلقهای شفاف نسبت به دیگر انواع پلکسی و همچنین نسبت به دیگر متریالهای رقیب بالاتر هست. شایان ذکر هست که طلق شفاف گذر نور بالایی داره.
در صورتی که علاقهمند به خلق فضای پرنور باشین، استفاده از این طلقها بهترین گزینه هست. از طلقهای پلکسی شفاف برای ساخت پنجره های نورگیر ، دیوارها و سقف های طلقی ، آکواریوم ، عینکهای طبی ، صفحه نمایش و … استفاده میشه.
پلکسی گلاس شفاف از نظر انتقال نور ، حتی در مقایسه با شیشه قویتر هست! میزان انتقال نور در طلق اکریلیک شفاف به 94 درصد نیز میرسه. این در حالی اس که انتقال نور شیشه حدود 90 درصد هست.
با این حساب ، طلق اکریلیک شفاف گزینهای عالی برای جایگزینی شیشه شفاف هست. نکته مهم دیگر اینه که بر خلاف شیشه ، افزایش ضخامت تاثیر ناچیزی بر میزان شفافیت طلق میذاره. البته ورق های پلکسی دوجداره از نظر شفافیت نسبت به نمونه معمولی و لمینت شده ضعیفتر هستن. با این حال حتی مدلهای دوجداره نیز از نظر شفافیت چندان ضعیف نیستن. به طوری که ضخامت ورقهای دوجداره حتی به 80 درصد میرسه!
پلکسی شیشه ای ترانسپارنت
طلقهای ترانسپارنت نوعی دیگر از پلکسی گلاس هستن که ظاهری شفاف و رنگی دارن. طلق ترانسپارنت برای ساخت وسایل تزئینی کاربرد داره . بیشترین استفاده از این طلقها ، برای ساخت درب و پنجره های چوبی هست . همچنین پنجره های آلومینیومی که طرح چوبی دارن ، با طلق ترانسپارنت جلوهای زیبا و چشمنواز به خود میگیرن.
اجرای نورپردازی بر روی این طلقها ، زیبایی مضاعفی به طلق میده. البته به طور کلی طلق های ترانسپارنت زیبا هستن و حتی برای ساخت نما ، از این طلقها استفاده میشه. به این صورت که وقتی در کاربردی از اون استفاده میشه، نقطه طلایی در اون فضا میتوان اونو در نظر گرفت که از زیبایی خاصی برخوردار هست.
شایان توجه هست که پلکسی ترانسپارنت انتقال نور نسبتا بالایی داره. البته انتقال و عبور نور در طلقهای ترانسپارنت ، نسبت به نوع بی رنگ پایینتر هست. با این وجود ، وضوح طلق ترانسپارنت نسبتا مناسب هست و تصویر سمت دیگر ، به مانند طلق مات ، محو و سایه مانند نیست. یکی از مهمترین کاربردهای طلقهای ترانسپارنت در چاپ لیزری هست. به طور کلی چاپ بر روی این طلق ها امکانپذیر هست.
پلکسی گلاس آینه ای
طلقهای پلکسی گلاس آینه ای ، زیر مجموعه طلق شیشه ای شفاف به حساب میان . یک سمت طلق های آینهای با جیوه پوشش داده میشه . صفحههای پلکسی آینه ای ، نیز مانند طلق ترانسپارنت بیشتر مصارف تزئینی دارن . ورق اکریلیک آینهای در رنگهای متنوع همچون نقره ای ، طلایی ، مسی ، سبز و … تولید و ارائه میشن .
آینههای ساخته شده با پلکسی به ویژه از نظر ایمنی عالی هستن. شکستن آینههای شیشه ای خطرآفرین هست. قطعات شکستهشده شیشه ، تیز و برنده هستن. به جز این مورد ، شیشه بسیار شکننده هست. این در حالی هست که آینههای ساخته شده با اکریلیک شکننده نیستن.
وزن سبک ، دیگر برتری آینه های اکریلیکی در مقایسه با آینههای شیشه هست. سقوط آینه های شیشهای به مراتب خطرناکتر هست.
تکههای شکسته شده اکریلیک نیز به مراتب کم خطرتر هستن. آینه های اکریلیکی به خصوص برای محیطهایی مانند مدارس ، اتاق خواب کودک ، رستوران ها و … گزینه ای ایدهآل هستن. آینه های اکریلیکی علاوه بر کاربرد وسیعی که دارن ، برای دکوراتیو ساختمان نیز مناسب هستن. به خصوص آینههای اکریلیکی رنگی برای تزیین ساختمان گزینهای عالی هستن.
بررسی خش پذیری پلکسی گلاس
یکی از نقاط ضعف ورقهای پلاستیکی ، خشپذیری بالای اوناست. به همین دلیل ما در مجموعه فرکو اقدام به تولید پلکسی گلاس ضد خش کردهایم. همانطور که میدونین وجود خط و خش روی سطح پلکسی از زیبایی بصری طلقهای پلکسی کم میکنه .
امروزه با تولید ورقهای اکریلیک ضد خش دیگر نگران خط و خش روی سطح پلکسی نخواهید بود. برای تولید طلقهای ضدخش ، از یک لایه ضدخش با ضخامت بسیار کم بهره میگیرن. به این دلیل که تاثیر منفی بر شفافیت و ظاهر طلق نذاره.
خشپذیری به خصوص در طلقهای شفاف بیشتر مورد توجه هست. ورق هایی که خشپذیر هستن نه تنها از نظر ظاهر که از نظر شفافیت نیز افت میکنن.
این لایه با نانو ذرات زیرکونیوم ساخته میشه. البته باید توجه داشته باشین که ورقهای پلکسی کمترین میزان خشپذیری رو در میان انواع طلق دارن. خش پذیری پلکسی حتی در مقایسه با شیشه نیز کمتر هست! بدین ترتیب در اغلب موارد ، نیازی به اضافه کردن لایه ضدخش نیست.
معرفی طلق زنبوری
طلق پلکسی زنبوری به دلیل شباهت زیادی به کندوی عسل داره ، با این نام شناخته میشه.طلق زنبوری نیز مانند سایر طلقهای دوجداره از مقاومت بالایی برخوردار هست. همچنین ورقهای اکریلیک عایق قدرتمندی در برابر صوت و تغییر دمای دارن. این نوع طلق جزو زیر مجموعه طلقهای چند جداره یا دوجداره به حساب میان.
یکی از متنوع ترین طلقهای پلکسی در بازار ، پلکسی زنبوری هست. ورق زنبوری با استفاده از پلاستیکهایی با کیفیت بالا تولید میشن .
برای ساخت پلکسی زنبوری از دو یا چند لایه طلق استفاده میکنن. فضا میان لایهها خالی اس . برای اتصال لایهها نیز از شبکه های طلق استفاده میکنن.
این شبکه ها ، آرایه ای متکرر از اشکال ششضلعی هستن. علت استفاده از شش ضلعی ، تقویت خصوصیت دفع ضربه در این طلقها هست. طلقهای زنبوری همچنین عایق حرارتی و صوتی بهتری دارن. عایق رطوبتی این طلقها نیز در مقایسه با نوع معمولی قویتر هست.
ورق اکریلیک در برابر اشعه یو وی
یکی از بیماریهایی که از نور خورشید ناشی میشه، سرطان پوست هست. بیش از 90 درصد سرطانهای پوست به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه یو وی هست. اشعه یو وی علاوه بر آسیب به سلامتی ، در عمر طلق نیز مؤثر هست. طلقهایی که قابلیت مقابله با اشعه یو وی ندارن در مقابل نور خورشید بعد از مدتی تغییر رنگ میدن.
رنگ این طلق ها بعد از مدتی به زردی متمایل میشه. حتی این طلق ها بعد از مدتی شکننده میشن. همه این موارد سبب شدهاس که نیاز به ساخت طلق های ضد یو وی حس بشه.
طلق های یو وی علاوه بر جنبه حفظ سلامتی ، دوام بیشتری در مقایسه با دیگر انواع طلق دارن. در واقع در صورتی که محل طلق کاری شده، در معرض نور خورشید باشه حتما باید از طلق های یو وی استفاده کرد.
طلق های اکریلیک بهترین و مقاومترین نوع طلق در برابر اشعه یو وی هستن. طلق اکریلیک دچار هوازدگی نمیشه. برای ضد یو وی کردن طلقها ، از فیلتر ضد اشعه یو وی استفاده میکنن. این فیلترها میتونن از ورود طول موجهای مشخص جلوگیری کنن و اونا رو بازتاب بدن.
طول موج اشعه یو وی ، در بازه 10 تا 400 نانومتر قرار داره. طول موج های بزرگتر کم خطرتر هستن ولی مهمه که طول موج کوچکتر از 300 نانومتر فیلتر بشه. طول موج های کوچکتر از 30 نانومتر خطرناکترین نوع اشعه یو وی هستن.
طلق های اکریلیک برای عایقبندی
پلکسی گلاس دوجداره نوع دیگری از طلق هست که از چند لایه پلکسی ساخته شده. طلقهای دوجداره علاوه بر اینکه مزیتهای پلکسی های معمولی رو دارن ویژگیهای اضافی دیگری نیز دارن. ورق اکریلیک دوجداره به خصوص در مقابل عوامل جوی ، در مقایسه با طلقهای معمولی بهتر هستن.
طلقهای دوجداره پلکسی عایق حرارتی و صوتی بهتری در مقایسه با شیشه هستن. این طلقها به ویژه برای ساخت سقفهای طلقی بسیار مناسب هستن. از اکریلیک دوجداره برای ساخت گلخانه ، سوله ، پنجره ، نورگیر ، پارتشین و … استفاده میکنن.
به طور کلی طلقهای دوجداره ، بیشتر در قسمت های خارجی ساختمان به کار گرفته میشه. برای نمونه طلقهای دوجداره گزینه مناسبتری در مقایسه با نوع معمولی برای ساخت سقف و دیوار هستن.
به جز عایق حرارتی و صوتی ، طلق های دوجداره از نظر عایق رطوبتی نیز نسبت به نوع معمولی بهتر هستن. نکته جالب دیگر ، وزن بسیار سبک طلقهای دوجداره هست. با وجود تعداد لایه های بیشتر ، این طلقها همچنان سبک هستن.
ورق های پلکسی گلاس شخصی ساز
طلقهای پلکسی گلاس مات یا کدر نوعی از طلق اکریلیک هست که برای حفظ حریمخصوصی استفاده میشه. طلق های شفاف اگرچه خصوصیات قابل توجهی دارن اما از نظر حریم خصوصی برای بعضی از فضاها مناسب نیستن. علاوه بر حریمخصوصی ، مورد دیگری که باعث ساخت پلکسی مات شدهاس آلودگی نوری هست.
استفاده از طلقهای پلکسی شفاف در وسعت زیاد ممکنه سبب ایجاد محیط بسیار نورانی بشه. طلق اکریلیک مات در قسمتهای مختلف ساختمان استفاده میشن ، و نتایج رضایت بخشی رقم میزنن.
طلق اکریلیک مات به ویژه برای ساخت پوششهای سقفی و دیواری به کار گرفته میشه. سایهبانها و آلاچیقهای ساختهشده با پلکسی مات ، مقاوم و زیبا هستن.
پلکسی مات برای ساخت دیوار خارجی و یا داخلی مانند پارتیشن نیز مناسب هست. از پلکسی مات ، همچنین برای ساخت پنجره ، در فضاهای خصوصیتر استفاده میشه.
برای نمونه پنجرههای حیاط خلوت و پاسیو حتما باید از نوع مات باشه. امرزوه از پلکسی مات حتی برای ساخت نمای ساختمان بهره میگیرن.
انواع طرح پلکسی گلاس
طلقهای پلکسی گلاس علاوه بر اینکه به صورت ساده و رنگی عرضه میشن به صورت طرح دار نیز موجود هستن. طلقهای اکریلیک طرحدار زیبایی بسیار زیادی دارن. میتوان انواع طلقها رو بر حسب نیاز مشتری بر روی این طلقها حکاکی کرد. این طرحها به خصوص اگر مرتبط و هماهنگ با محیط باشن زیبایی اونا دوچندان میشه.
به ویژه استفاده از ترکیب رنگ ، کمک شایانی به بهبود دکوراتیو ساختمان میکنه. از طلقهای طرح دار برای ساخت نمای ساختمان استفاده میکنن. طلق های طرح دار ، به منظور تزیین داخل ساختمان نیز به کار گرفته میشن.
به خصوص نورپردازی بر روی پلکسی طرحدار ، جلوه بسیار زیبایی به ساختمان میبخشه. استفاده از ترکیب طلق شفاف و مات در کنار هم ، برای ساخت پارتیشن رایج هست.
تولید پلکسی گلاس
پلکسی گلاس نوعی پلاستیک هست و برای ساخت اون باید از پلیمریزاسیون استفاده کرد. در اولین مرحله پلیمر اکریلیک (متیل متاکریلات) ، در پالایشگاه ساخته میشه. مهمترین مادهای که از اون برای ساخت طلق اکریلیک استفاده میکنن ، اکریلیک اسید هست. برای ساخت اکریلیک اسید ، ابتدا استون و سیانید رو با هم ترکیب میکنن.
این دو ماده با هم واکنش داده و ماده حاصله استون سیانوهیدرین نامیده میشه. در نهایت با ترکیب استون سیانوهیدرین و متیل الکل (متانول) ، ساخت پلیمر به پایان میرسه.
معمولا پلیمر متیل متاکریلات به صورت رزین و مایع به کارگاه های ساخت طلق منتقل میشه. در کارگاه های ساخت طلق با استفاده از انجام یک سری فرایند ، پلکسی گلاس رو برای عرضه با بازار آماده میکنن. به طور کلی آمادهسازی طلق اکریلیک با استفاده از دو روش موسوم به ریخته گری و اکستروژن صورت میگیره.
در روش ریختهگری ، رزین متیل متاکریلات رو درون قالبی از جنس فلز ضد زنگ و شیشه پمپ میکنن. زمانی که پلکسی سرد شد ، قالب رو از ورق جدا میکنن و اونو در اندازه دلخواه برش میدن. در روش اکستروژن رزین داغ متیل متاکریلات رو از طریق دستگاه اکستروژن ، به قالبهای مخصوصی پمپ میکنن.
نکته مهم اینه که کیفیت طلق های اکریلیکهای ساخته شده با هر کدام از این روشها متفاوت هست. حتی ویژگی های اونا با یکدیگر متفاوت هست.
طلق هایی که با روش ریختهگری تولید میشن مرغوبتر هستن و قیمت بالاتری نیز دارن. البته کیفیت طلقهای اکریلیک اکسترود شده نیز کاملا قابل قبول و مطلوب هست.
بررسی ویژگی های پلکسی گلاس
در این بخش قصد داریم به بررسی ویژگیهای مختلف ورق های پلگسی گلاس بپردازیم. از جمله مقاومت و استحکام ، عایق حرارتی و صوتی و… . از نظر استحکام طلق های اکریلیک نسبتا خوب هستن. البته بهترین نیستن و طلق های پلی کربنات به مراتب مستحکمتر هستن. مقاومت ورق های پلکسی گلاس معمولا 10 تا 20 برابر بیشتر از شیشه هست.
طلق اکریلیک هم در مقابل ضربه و هم در مقابل کشش عالی اس. نتیجه تست ایزود ( که نشان دهنده مقاومت در برابر ضربه است) برای پلکسی گلاس 74 ژول بر مترمربع اندازهگیری شده.
برای درک بهتر این میزان چند برابر به نسبت شیشه بهتر هست. میزان مقاومت کششی طلق اکریلیک نیز 71 مگاپاسکال اندازه گیری شده اس که حدودا 10 برابر بهتر از شیشه هست.
تست سختی راکول ( نشوندهنده تحمل مواد در مقابل بار و وزن) نیز در ورق اکریلیک عدد 95 رو نشون میده. این میزان 15 تا 20 برابر بهتر از شیشه معمولی اس. چگالی ورق اکریلیک فقط 1200 کیلو گرم در هر متر مربع هست( 116 درصد سبکتر از شیشه).
ورق های اکریلیک تا دمای 85 درجه سانتی گراد به خوبی مقاومت میکنن. اما باید اشاره کنیم که پلکسی گلاس ضدحریق نیست. نکته دیگر اینکه عایق حرارتی طلق اکریلیک حدودا 60 درصد بهتر از شیشه هست.
ورق اکریلیک از نظر اپتیکی بدون شک بهترین نوع پلاستیک هست. انتقال نور 92 تا 94 درصدی اکریلیک از دیگر انواع طلق بالاتر هست. همچنین شکست نور ورق اکریلیک تنها 1.49 هست که هم سطح با شیشه هست و کمتر از هر نوع دیگر طلق و پلاستیک.
استفاده از پلکسی گلاس برای ساخت دیوار
استفاده از طلقهای پلی کربنات برای ساخت دیوار و سقف بسیار رایج هست. حال سؤال اینجاست که از پلکسی گلاس نیز میتوان برای ساخت دیوار یا سقف بهره برد؟ ورق های پلکسی نیز به مانند پلی کربنات برای ساخت دیوار و سقف مناسب هستن. در واقع پلکسی گلاس با اینکه در برابر ضربه ضعیفتر هست اما برتریهایی نیز داره. یکی از برتریهای پلکسی گلاس نسبت به پلی کربنات تحمل بهتر فشار در اوناست. دیوارهای ساختهشده با ورقهای پلکسی از نظر زیبایی نسبت به دیوارهای پلی کربنات بهتر هستن. بهخصوص برای ساخت دیوارهای نورگیر پلکسی گلاس گزینه مناسبی اس. اما باید توجه داشته باشین که پلکسی گلاس در چندین نوع مختلف تولید میشه. همه انواع طلق اکریلیکی برای ساخت سقف مناسب نیست. به هنگام خرید پنل دیواری اکریلیکی باید در انتخاب نوع و طرح دقت بشه.
به عنوان نمونه ورقهای پلکسی تک لایه برای ساخت دیوار مناسب نیستن. به این دلیل که این ورقها استحکام لازم رو ندارن و در مقابل شرایط سخت فیزیکی تاب مناسبی ندارن. بنابراین برای ساخت دیوار خارجی حتما باید از نوع مخصوصی از پلکسی گلاس با نام پلکسی نشکن استفاده کنین. پلکسی نشکن حتی در مقابل سختترین شرایط فیزیکی عملکرد خوبی از خود نشون میده. از نظر ظاهر نیز میتونین برای ساخت دیوار از پلکسی شفاف ، مات یا رنگی استفاده کنین. پلکسی شفاف برای دیوارهای نورگیر مناسب هست و بهتر هست در سطح وسیع اجرا نشه. ورق های پلکسی مات و رنگی نیز برای ساخت دیوار خارجی و پارتیشن مناسب هستن. دیوار های پلکسی یک گزینه عالی برای دکوراتیو خارجی و داخلی ساختمان هستن.
مقایسه پلکسی گلاس با طلق پلی کربنات
پلکسی گلاس و طلق پلی کربنات محبوبترین انواع طلق به شمار میان. طلق های پلی کربنات نسبت به دیگر انواع طلق محکمتر هستن. با وجود اینکه طلق اکریلیک نیز نسبتا محکمه اما در مقایسه با پلی کربنات ضعیفتر هست. البته جالبه بدونین که ورق اکریلیک تحمل بهتری در مقابل بار نشون میده. طلق های اکریلیک از نظر تحمل وزن بهترین نوع طلق هستن.
مهمترین مزیت و برتری ورق اکریلیک ، ظاهر اونه. طلق های اکریلیک بدون شک زیباترین نوع طلق هستن. ظاهر این ورق ها تفاوتی با شیشه نداره و از نظر خصوصیات نوری به مراتب نسبت به طلق پلی کربنات بهتر هستن. طلق اکریلیک نسبت به پلی کربنات شفافتر هست. همچنین وضوح طلق های اکریلیک در مقایسه با طلق پلی کربنات بهتر هست.
از نظر انعطافپذیری نیز طلقهای پلی کربنات نسبت به طلق های اکریلیک بهتر هستن. با این وجود ورقهای اکریلیک نیز انعطافپذیری نسبتا خوبی داره.
طلق اکریلیک تحمل نسبتا خوبی در برابر تغییر دما نشون میده. اما در این مورد نیز طلقهای پلی کربنات بهتر هستن. طلق های پلی کربنات عملا ضدحریق هستن و به سختی شعلهور میشن. طلق های اکریلیک اما ضدحریق نیستن.
به طور کلی از نظر ویژگیهای فیزیکی طلق های پلی کربنات گزینه بهتری اس. در عوض طلق اکریلیک از نظر ظاهری و نیز خصوصیات نوری و اپتیکی قویتر هست. با توجه به این موارد اگر جنبههای بصری برای شما اهمیت داره ، ورق اکریلیک بهترین گزینه اس. در صورتی که ویژگیهای فیزیکی همچون استحکام و مقاومت کششی مدنظر باشه ، پلی کربنات گزینه مناسبتری هست..
ورق اکریلیک در مقابل طلق کریستال
دومین رقیب پلکسی گلاس ، طلق کریستال هست. طلقهای کریستال با استفاده از منومر استایرن ساخته میشن. ورق اکریلیک در مقایسه با طلق کریستال قویتر هست. البته استحکام طلقهای کریستال چند برابر بیشتر از شیشه هست. ورق های اکریلیک در حدود 10 مرتبه محکمتر از طلق کریستال هستن.
به طور کلی از نظر شاخصهای فیزیکی طلقهای کریستال ضعیفتر از طلق اکریلیک هستن. طلق های اکریلیک مقاومت بهتری در مقابل ضربه نشون میده. همچنین طلقهای اکریلیک منعطف تر از طلق کریستال هستن. طلق های اکریلیک تا 4% تغییر ابعاد دچار شکستگی نمیشه.
به مانند طلق پلی کربنات ، طلق های کریستال نیز خشپذیری بالایی داره. همانطور که پیشتر گفتیم طلق های اکریلیک ضدخش هستن. طلق های کریستال از نظر هوازدگی نیز ضعیف هستن. از این منظر نیز طلق های اکریلیک بهتر هستن و دچار هوازدگی نمیشه.
مهمترین برتری طلق کریستال نسبت به اکریلیک عایق حرارتی اونه. طلقهای کریستال قویترین عایق حرارتی رو در میان انواع طلق دارن. عایق حرارتی طلق کریستال حدودا 30% قوی تر از ورق اکریلیک هست. مزیت دیگر طلق کریستال قیمت ارزونتر اونه.
طلقهای کریستال از نظر انتقال نور تقریبا مشابه ورق های اکریلیک هستن. با این حال وضوح تصویر ، در طلق های اکریلیک بهتر هست.
طلقهای کریستال ارزانترین نوع طلق هستن. توجه داشتهباشین که مشخصات طلق های کریستال برای بسیاری از قسمتها کافی اس. در واقع ضعیفتر بودن این طلق ها دلیلی بر بی کیفیت بودن اون نیست.
ساختار طلق های اکریلیک
در قسمتهای قبلی به تفصیل به طلقهای اکریلیک پرداختیم. در این قسمت قصد داریم ساختار مولکولی و شیمیایی این متریال رو مورد بررسی قرار بدیم. طلق های اکریلیک نوعی پلیمر ترموپلاستیکی هستن. پلاستیکها یکی از پرکاربردترین متریالها هستن که دنیای اطراف رو احاطه کردن. پلیمرها درشت مولکولهایی هستن که زنجیرهای از مولکولهای سادهتر ساخته میشه.
ایجاد و ساخت پلیمر به وسیله روشهای نوین علم شیمی صورت میگیره. در این روش ها شرایطی ایجاد میکنن که مولکول های معمولی و کوچک زنجیرهای محکم تشکیل بدن. برای مثال دمای محیط رو افزایش میدن یا … . این عمل با توجه به خصوصیات مولکولهای مختلف انجام میشه.
پلیمرها در دو دسته ترموپلاستیک و ترموست تولید میشه. همچنین قابل توجه هست که مواد پلیمری علاوه بر نوع مصنوعی ، در طبیعت نیز یافت میشن. برای نمونه رشتههای دی ان ای از جنس پلیمری هستن.
علت فراوانی پلاستیکها در کیفیت عالی ، قیمت ارزون و وزن سبک اوناست. پلاستیکها ساختار مولکولی تقریبا مشابه با شیشه دارن. البته شیشه ها اغلب در دسته مواد پلیمری قرار نمیگیرن.
خصوصیت مهم مواد ترموپلاستیکی هنگام تغییر حالت نمود داره. مواد ترموپلاستیکی در صورت تغییر حالت ، از نظر شیمیایی تغییر نمیکنه. این مورد باعث میشه که شکلدهی این مواد آسونتر باشه. در پالایشگاهها معمولا مواد ترموپلاستیکی رو به صورت رزین مایع عرضه و تولید میکنن.
پلکسی گلاس نشکن چیست
پلکسی گلاس نشکن دستهای از ورق های اکریلیکی هستن که در مقابل ضربه مقاوم هستن. به طلقهای نشکن، شیشه نشکن یا طلق ضدگلوله نیز گفته میشه. جالبه از طلق های اکریلیک نشکن برای ساخت ضدگلوله استفاده میشه. به این دلیل که این طلقها ضمن قدرت عالی در دفع ضربه بسیار سبک هستن و حمل آنها آسونه. به جز طلق اکریلیک از پلی کربنات نیز برای ساخت شیشه نشکن استفاده میکنن. منتها روش ضد ضربه کردن طلق پلی کربنات و پلکسی گلاس متغیر هست. طلق های اکریلیک در ضخامت 1 تا 1.4 اینچ تولید میشن.به طور کلی موارد استفاده از طلق ضد گلوله به موارد امنیتی مربوط هست. از قسمت های مختلفی که نیاز به سطح ایمنی بیشتر دارن، میتوان به بانکها و یا عتیقهفروشی و جواهرفروش اشاره کرد.
کیفیت طلقهای اکریلیک ضد گلوله به حدی عالی هست که از اونا حتی در صنایع نظامی استفاده میشه. برای مثال برای ساخت پنجره خودروهای نظامی از طلقهای نشکن استفاده میکنن. البته موارد کاربرد طلق اکریلیک نشکن تنها منتهی به موارد امنیتی نیست. جالبه برای ساخت پنجره هواپیما از این طلقها استفاده میشه. در ساخت زیر دریایی نیز از پوشش طلق اکریلیک نشکن بهره میگیرن. با توجه به تحمل ضربه و فشار عالی در این طلق ها از آنها برای ساخت آکورایوم ( حتی آکواریوم های دریایی) استفاده میشه. قیمت طلق های اکریلیک نشکن نسبت به نمونه های معمولی گرونتر هست. همچنین ای طلق ها بیشتر به روش ریختهگری ساخته میشه.
پلکسی گلاس مات شونده
پلکسی گلاس ماتشونده ( یا طلق هوشمند ) نوعی طلق هست که درجه شفافیت اون قابل تنظیم هست. به این معنی که در هر لحظه میتوان طلق را به ظاهر مات و شفاف تغییر داد. این ویژگی پلکسی گلاس ماتشونده با تکنولوژی کریستال مایع انجام میشه. در این طلق ها از لایهای مخصوص علاوه بر لایههای پلکسی گلاس استفاده میکنن. این لایه مخصوص در واقع کریستال مایع هست. کریستال مایع نیز حالتی خاص از ماده اس که نه جامد هست و نه مایع. طلقهای هوشمند بسیاری کاربردی هستن و جلوه زیبایی به نمایش میذارن. ضمن اینکه ظاهر این طلق ها علاوه بر مزیتهای دیگری نیز داره. یکی از مهمترین مزیت های این تغییر حالت صرفه جویی انرژی اس. حالت شفاف برای دریافت نور طبیعی و استفاده از مناظر به کار میاد. حالت مات نیز به منظور بهبود حریمشخصی کاربردی هست.
پلکسی گلاس هوشمند برای ساخت دیوار از بهترین گزینهها محسوب میشه. دیوارهایی که با پلکسی گلاس هوشمند ساخته میشن علاوه بر ظاهر زیبا مشخصات فیزیکی خوبی دارن. به عنوان نمونه عایق حرارتی پلکسی گلاس هوشمند نسبت به نمونه معمولی بهتر هست. نحوه کارکرد این طلق ها نیز به وضعیت مولکولهای لایه کریستال مایع مرتبط هست. در شرایط نرمال این مولکولها به شکل مظنمی به هم متصل نمیشن. با توجه به این شرایط راههای زیادی برای عبور وجود نداره. نور تابیده شده با شکست زیادی از طلق عبور میکنه. با توجه به شکست زیاد ، ظاهر طلق مات میشه. اما متصل شدن لایه هادی محصور کننده کریستال مایع شرایط رو تغییر میده. جریان الکتریسته باعث همسو شدن مولکولها میشه. بنابراین اولا راه های عبور نور بیشتر میشه و دوما شکست نرمتر میشه. در این حالت طلق شفاف میشه.
پلکسی گلاس رفلکس یا بازتابدهنده
پلکسی گلاس رفلکس به ورقهایی با جنس اکریلیکی گفته میشه که نور رو بازتاب میدن! در این طلقها مشابه با شیشه رفلکس سمتی از طلق که نور بیشتری به سمت اون گسیل میشه ، حالت آینه ای پیدا میکنه. در واقع در طلق های اکریلیکی رفلکس دید یک طرفه اس. با توجه به این مورد میتوان گفت پلکسی گلاس رفلکس از بهترین انواع طلق برای خصوصیکردن فضاست. پلکسی گلاس رفلکس علاوه بر خصوصیکردن فضا ، دید یک طرفه رو نیز حفظ میکنن. ورق های پلکسی گلاس رفلکس علاوه بر موارد ذکر شده ظاهر و جلوه جذاب و مدرنی دارن. حالت آینهای این طلق ها علاوه بر حفظ حریمخصوصی ، جلوه زیبایی به ساختمان میبخشه.
قیمت ورق پلکسی گلاس
قیمت پلکسی گلاس در مقایسه با پلی کربنات ارزانتر و نسبت به طلق کریستال گرونتر هست. البته قیمت ورق پلکسی گلاس به عوامل متعددی وابسته اس. پلکسی گلاس در انواع مختلفی تولید میشه. کارایی و کیفیت مدلهای مختلف پلکسی گلاس یکسان نیست. برخی مدلهای طلقهای اکریلیک نسبتا گرونتر هستن. در حالت کلی میتوان گفت طلقهای اکریلیک قیمت مناسبی دارن. اولین عاملی که قیمت ورق رو مشخص میکنه نوع ساخت اونه. همانطور که پیشتر گفتیم طلقهایی که با روش ریختهگری تولید میش ننسبت به مدل اکسترودشده گرونتر هستن. البته ذکر این نکته نیز حائز هست که همه طلقهایی که به روش ریختهگری تولید میشن کیفیت برابری ندارن. ضمن اینکه طلق های اکسترودشده نیز کیفیت خوبی دارن و حتی مزیتهایی نیز به نسبت پلکسی ریختهگری دارن.
به جز نحوه ساخت موارد دیگری نیز بر قیمت نهایی پلکسی گلاس تاثیر دارن. یکی از این موارد ضخامت طلق هست. طلقهایی که ضخامت بیشتری دارن بهای بیشتری نیز دارن. بهترین و گرونترین نوع طلق اکریلیک ، نوع نشکن هست. طلق های اکریلیک نشکن کیفیت به مراتب بالاتری دارن و کیفیت ساخت اونا مرغوب هست. طلقهایی که درجه شفافیت و ظاهری شیشه ای بیشتری دارن نیز گرونتر از مدلهای کدرتر هستن. البته این مورد به میزان ضخامت نیز وابسته هست. طلق هایی که در ضخامتهای بیشتر نیز همچنان شفاف هستن بهای گرونتری دارن. مورد دیگری که در تعیین قیمت پلکسی گلاس تاثیر میذاره کشور سازنده اونه. طلقهای وارداتی با توجه به قیمت دلار و تعدد واسطه گرونتر هستن.
بستر های ارتباطی با مجموعه فرکو
مجموعه فرکو بهترین تولیدکننده طلق و پلکسی گلاس در سطح کشور هست. که فعالیت خود رو با هدف گسترش تولید ملی و اشتغالزایی آغاز کردهاس. و همواره در صدد رفع نیاز بازار به طلق و پلکسی با کیفیت هست. برای ثبت سفارش محصولات فرکو میتونین به شیوه های حضوری و غیرحضوری اقدام کنین.. لازم به ذکر هست که عرضه محصولات فرکو با جذف واسطه صورت میگیره. کلیه محصولات فرکو به شکل مستقیم از محل کارگاه به مشتریان عزیز عرضه میشه.
آدرس کارگاه مجموعه فرکو و شماره تماس کارشناسان فروش ، در قسمت انتهایی درج شدهاس. کلیه سفارشها ظرف مدت 3 الی 4 روز کاری آماده عرضه به مشتریان عزیز هستن. برای بازدید از مجموعه میتونین در روزهای کاری از ساعت 8 صبح الی 14 و از 16 الی 20 به محل کارگاه مراجعه کنین.
دفتر فروش مجموعه فرکو: تهران ، اتوبان فتح ، باغستان ، میدان سعید آباد ، خ باغ عمارت ، خ ۱۵ متری سلمان ، بن بست بنفشه ، انتهای کوچه درب سبز روشن ،مجموعه فرکو با مدیریت (جناب آقای کولیوند)
- ثبت سفارش به صورت حضوری(با مراجعه به آدرس ذکرشده)
- ثبت سفارش به صورت آنلاین
- ثبت سفارش تلفنی 02188068352
محصولات مشابه پلکسی گلاس
از جمله محصولات مشابه پلکسی گلاس میتوان به موارد زیر اشاره کرد. در انتها باید اضافه کنیم که طلقهای اکریلیک با توجه به ویژگی های عالی بسیار پرفروش هستن. به این دلیل که پلکسی گلاس ضمن ظاهر زیبا از نظر فیزیکی نیز گزینهای مناسب هست. شبیهترین نوع پلاستیک به پلکسی گلاس ، طلق های پلی کربنات هستن. در سال های اخیر بازار پلکسی گلاس گستردهتر شدهاس. حتی پلکسی گلاسها امروزه در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرن. جالبه بدونین که در سالهای اخیر حتی استفاده از طلقها برای ساخت پوشش ساختمان به جای دیوار رایجتر شدهاس. البته این مورد بیشتر در ساختمانهای کوچک دیده میشه.
سلام پلکسی گلاس مجوعه شما وارداتی یا تولید داخل،من تو کار تولید سقف های کاذب هستم از طلق تولیدات داخل اصلا راضی نبودم…
امیدوارم محصولات شما واقعا کیفیت داشته باشه و تبلیغات کذب نباشه
سلام دوست عزیز،هدف مجموعه ما صرفا معرفی محصول هستش.در صورت تمایل میتونین حضوری از تولیدات مجموعه ما دیدن فرمایید.شایان ذکره که ایران در زمینه ی طلق و پلکسی گلاس خود کفا شده.
سلام بنده سال ها پیش از خیابان پامنار طلق تهیه کردم که اون زمان میگفتن طلق های وارداتی بهتر هستند
اما من چند ماه پیش یه قطعه پلکسی گلاس از شما تهیه کردم که از کیفیت بالایی برخورداره فقط یه مقدار برشش مشکل داشت.
سلام دوست عزیز ممنون از حسن انتخاب شما …در صورت نارضایتی از برش میتونین با مجموعه در تماس باشین .قطعا اقدام به رفع نقص خواهیم کرد.شماره تماس مجموعه 02188068352
سلام طلق های شما با چند سال ضمانت نامه ارائه می شوند
آیا امکان بازدید حضوری از طلق ها هست
سلام به کدام شهرها ارسال دارید
سلام پلکسی گلاس رنگی هم تولید میکنید؟
سلام در اثر آفتاب زرد نمی شود
با سلام
نه نشکلی پیش نمیاد